Texels Kookboek - Gestoofde kip met tomaat (Smoor Ajam Tomaat)

Ingrediënten
4 kippenpoten 3 middelgrote uien 2 teentjes knoflook 2 vleestomaten
3 el plantaardige olie 1 tl versgemalen peper zout 1 tl nootmuskaat
2 el ketjap manis

Hulpmiddelen

Voorbereiding

Bereiding

Wrijf de stukken kip in met zout.

Pel de uien en het knoflook en snijd ze heel fijn. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Verwijder de pitten uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Verhit de olie in een braadpan en bak de stukken kip rondom bruin, neem ze uit de pan.

Giet de helft van de olie uit de pan en verhit de rest. Fruit het knoflook lichtbruin, laat de ui mee fruiten. Schep de tomaat even om in de uienmassa en voeg de peper, de nootmukaat, de ketjap en een scheutje water toe. Doe de kip terug in de pan en laat de kip ongeveer 35 min. in de saus gaarstoven.

Serveertip

Lekker met witte rijst.

Soort gerecht: hoofdgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 50 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!